EN

Branded vs. 2020.

Na kraju godine svi se pitamo gdje smo bili i što smo radili. Sada je taj osvrt posebniji nego inače jer je 2020. bila sve, samo ne "normalna" godina. Ali mi smo iz nje izvukli samo najbolje, a ovo je deset naših naj u 2020.
  1. Početkom godine preselili smo u novi ured. U strogom centru, uređen prema našem guštu, dao nam je dodatni razlog da se radujemo 2020.

  2. Naglo smo proširili tim. Sav prethodni trud se isplatio i novi klijenti su počeli pristizati jedan za drugim, a s njima i nove kolege.

  3. Lockdown. Rad od kuće. Otkazani eventi. Neizvjesnost. Ovo ne zvuči dobro, ali... Preživjeli smo! A to je odlično!

  4. Rapidni rast digitalnog marketinga. Zajedno s njim rastao nam je i kreativni tim. Uradili smo potpunu reorganizaciju u agenciji, sačuvali sva radna mjesta i čak otvorili nova.

  5. Organizovali smo otvorenje jednog od najvećih shopping centara u BiH, uradili hiljade promocija na nivou države, nekoliko novih dizajna za ambalaže, vodili profile na društvenim mrežama za veeelik broj klijenata, uradili više integrisanih kampanja, snimili nekoliko TV spotova, spakovali stotine poklona za influencere, napunili skladište do vrha s materijalima, odradili desetine photoshootinga, promovisali na društvenim mrežama kao da smo vječito usred američke predsjedničke kampanje, osmislili brojne strategije... Sve u svemu, puno smo radili, a malo sastančili.

  6. Surađivali smo s domaćim kompanijama, ali i internacionalnim klijentima.

  7. Dvije naše managerice su se zaručile, jedna se udala, a direktorica je postala mama.

  8. Rad od kuće nas je naučio da više cijenimo jedni duge, da se još više volimo, da shvatimo koliko si nedostajemo.

  9. Dobili smo nove velike projekte s čijom relizacijom krećemo odmah početkom iduće godine.

  10. Donijeli smo novogodišnju odluku. Biti još veći, a ostati isti.

I za kraj, nešto što nismo uvrstili u ovih deset tačaka, ali vrijedno je spomena. Organizovali smo Secret Santa nakon što se mjesecima nismo uživo vidjeli. Bilo je toliko ljubavi  i radosti na tom susretu, a kakvi su se tek neobični pokloni dijelili, to vam ne smijemo ni reći.

Budite nam zdravi i sretni... i ponosni jer ste kao i mi -  2020 Survivor.